Ajánlja fel adójának 1 %-át

Ajánlja fel adójának 1 %-át a Hárskút Waldorf Óvodát fenntartó Zuglói Waldorf-Pedagógiai Alapítvány számára.

Alapítványunk adószáma: 18161306-1-42

Az Alapítvány fő célja a szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítása ahhoz, hogy a Hárskút Waldorf Óvodába járó minden kisgyermek személyre szabottan megkapja azt, amire szüksége van az egészséges testi-lelki-szellemi fejlődéséhez, egyéni kiteljesedéséhez, önmaga megvalósításához.

Köszönjük, hogy adójának 1 %-val segíti munkánkat!

Kérjük, töltse le az „EGYSZA” elnevezésű az adó 1 %-áról rendelkező nyilatkozatot, melyet előre kitöltve adószámunkkal alább megtalál, vagy saját adatlapján tüntesse fel a Zuglói Waldorf-Pedagógiai Alapítvány adószámát.

A nyilatkozat letölthető ide kattintva.

 

Adója 1 %-áról a következő lehetőségek szerint nyilatkozhat a törvény rendelkezései alapján:

  • Ha Ön Önadózó, személyi jövedelemadó bevallását (1453-as nyomtatvány) és vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot (EGYSZA lapot) 2015. május 20-ig küldje el a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (vagy személyesen, vagy postai úton, vagy a személyes ügyfélkapu rendszerén keresztül elektronikusan).
  • Amennyiben munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását, töltse le és nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki (az EGYSZA lapot nem szabad szétválasztani, akkor sem, ha a másik 1 %-ról nem rendelkezik). Tegye borítékba az adónyilatkozatot, és a lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékot adja le munkahelyén legkésőbb 2015. május 11-ig).
  • Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását, akkor postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki az EGYSZA lapot és adóbevallásával együtt küldje vissza.
  • Amennyiben elfelejtett rendelkezni adója 1 %-áról, akkor az alábbiak szerint tudja érvényesíteni az adónyilatkozatát: nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot (az EGYSZA lapot nem szabad szétválasztani, akkor sem, ha a másik 1 %-ról nem rendelkezik). Tegye borítékba az adónyilatkozatot, és a lezárt, adóazonosító jelével ellátott, ragasztott felületére átnyúlóan, saját kezűleg aláírt postai borítékot adja le munkahelyén legkésőbb 2015. május 20-ig).

Amennyiben a rendelkező nyilatkozatában Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét az első, azaz civil kedvezményezetti körbe tartozó szervezettel, a szervezet kérése esetén az adóhatóság közölheti, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockában jelölheti és a nyilatkozat felső részén adhatja meg az adatait. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag a közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a cím adatok kitöltése, és az adatkezelési hozzájárulás megadása nem feltétele az érvényes rendelkezésnek, az csak választható opció. Kérjük, hogy ilyen irányú döntésük esetén az adataik átadására vonatkozó felhatalmazását fokozott körültekintéssel tegyék meg. A kedvezményezett kérelmére, a rendelkező magánszemély felhatalmazása alapján az adóhatóság által átadott adatok jogszerű felhasználásáért a kedvezményezett tartozik felelősséggel, annak további kezelésére és felhasználására a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak nincs rálátása.

A nyilatkozat letölthető ide kattintva.